Haarwerken en pruiken van echt haar

Heeft u last van haaruitval, kale plekken of inhammen? Dit kan komen door alopecia of chemotherapie, maar ook door andere oorzaken zoals medicatie of psychische klachten. Bij deze symptomen van haarverlies kunnen wij u helpen. Haarhuis Hammer bestaat uit een team van vijf gecertificeerde haarwerkspecialisten met meer dan 30 jaar ervaring. 


U kunt bij ons terecht voor professioneel advies over haarwerken op basis van uw wensen. Iedere klant is anders, daarom vinden wij persoonlijk advies belangrijk. Er is namelijk voor iedereen een geschikte oplossing. 


Haarverlies kan zorgen voor schaamte. De stap naar het aanschaffen van een haarwerk is voor u misschien groot en het kan bovendien emoties oproepen. Daarom kunt u bij ons terecht binnen 5 werkdagen en boeken wij voor elke afspraak een privékamer, waar wij een luisterend oor bieden en alle tijd nemen voor u. Wij vinden het erg belangrijk dat uw nieuwe haarwerk past bij uw wensen, uw uiterlijk en uw persoonlijkheid. Daarom plannen we een uitgebreid intakegesprek in, om u te leren kennen en achter uw wensen te komen. 

Diverse haarwerken

Wij hebben een ruim assortiment met diverse haarwerken, waardoor er voor iedereen een passende look te vinden is. Onze haarwerken zijn van uitstekende kwaliteit en niet van echt haar te onderscheiden. Niemand zal dus zien dat u een haarwerk draagt. Elk van onze haarwerken draagt comfortabel, of het nu gaat om echt haar; synthetisch haar; een combinatie van echt en synthetisch haar of cyber haar.

Maak een afspraak

Echt haar

Een haarwerk gemaakt van echt haar ligt qua look en feel het dichtst bij uw eigen haar. Met een pruik of haarstuk van echt haar kunt u doen wat u met uw eigen haar ook zou doen. Denk hierbij aan stylen met de krul- of stijltang, föhnen, verven en sporten. Wel is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Er kunnen namelijk ook bij haarwerken van echt haar klitten en knopen ontstaan.

Synthetisch haar

Bij haarwerken van synthetisch haar moet u misschien denken aan pruiken uit de feestwinkel, maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn er namelijk ook haarwerken van synthetisch haar die er net zo goed en realistisch uitzien als haarwerken van echt haar. Synthetisch haar is lichter in gewicht en lager in prijs, maar u kunt er ook iets minder mee. Als u niet van plan bent om uw haar te verven of met hitte te behandelen, kan synthetisch haar een passende keuze zijn. Bij synthetisch haar is onderhoud, net als bij elk haarwerk, erg belangrijk. Vooral in dit type haar kunnen er namelijk snel klitten en knopen ontstaan. 

Combinatie van echt en synthetisch haar

Ook is er de mogelijkheid om een haarwerk te kiezen dat bestaat uit een combinatie van echt en synthetisch haar. Deze haarsoort zorgt er dankzij de synthetische haren voor dat, als u het haar slijt, het langer blijft zitten. Een haarwerk van alleen echt haar kan worden beïnvloed door weersomstandigheden, waar een haarwerk met de combinatie van synthetisch en echt haar hier minder door beïnvloed zal worden. Omdat het haarwerk bestaat uit een mix, draagt het ook comfortabeler door het lichtere gewicht.

Cyber haar

Cyber haar is ook een soort synthetisch haar. Dit haar heeft een speciale vezel en kunt u behandelen met hitte. Echter blijft het model van het haar hetzelfde als u er niets mee doet. Ook als u het wast, blijft het zijn vorm houden. Omdat het synthetisch haar is, draagt het wederom erg licht en comfortabel. 


Tijdens het intakegesprek kunt u kiezen voor een confectiehaarwerk, deze kunt u meteen meenemen naar huis. Ook kan het confectiehaarwerk iets aangepast worden op basis van uw afmetingen, dit is semi-maatwerk. Als u speciale wensen heeft, kunt u een haarwerk op maat laten maken. In bevestigingsmethoden hebben we ook verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van uw haartype en wensen gebruiken we safetyclips, tape of microrings.

stel u vraag via het contactformulier

Bevestigingsmethodes

Safetyclips

Met een safetyclip kunt u het haar zelf op- en afzetten, wat het erg makkelijk maakt om te wassen.

Tape

Bij deze bevestigingsmethode wordt er dubbelzijdig tape op uw hoofdhuid geplakt. Als u weinig of dun haar heeft, is deze methode dus zeer geschikt. Ook bij deze methode kunt u het haar zelf verwijderen en opnieuw bevestigen.

Microrings

Bij deze methode wordt het haar door middel van een kraal en tang vastgemaakt aan uw eigen haar. Hierdoor loopt het haarwerk extra goed over in uw eigen haar en ziet het er dan ook zeer natuurlijk uit. Deze methode is geschikt als u een actief leven leidt, aangezien hiermee gesport en gezwommen kan worden. Dit haarwerk kunt u dus niet loshalen om te wassen. Dit doet u zoals u met uw eigen haar zou doen, maar natuurlijk wel met wat extra zorg. Hierdoor blijft het haar mooi en intact en kunt u er langer mee doen.

Dun haar door alopecia?

Alopecia is een veelvoorkomende oorzaak van haarverlies. De meest bekende vorm van alopecia is alopecia areata. Bij deze vorm van alopecia is er sprake van kale plekken op de hoofdhuid. Wij hebben ervaring met het maken van haarstukken voor klanten met alopecia diffusa, alopecia totalis en alopecia androgenetica.

Haarstukken echt haar op maat

Tijdens het intakegesprek bepalen we samen met u wat voor haarwerk het beste past bij uw wensen. Dit kan een haarstuk of pruik van echt haar op maat zijn. Deze haarwerken van echt haar op maat zijn zeer geschikt als u op zoek bent naar een pruik van echt haar met veel volume of lengte.

Haarwerken heren

Veel mannen hebben last van haaruitval, haarverlies, inhammen of kale plekken. Ook als man kunt u voor een haarwerk terecht bij Haarhuis Hammer. Het verschil tussen het zelfvertrouwen van mannelijke klanten bij binnenkomst en vertrek is enorm. Als u ook weer van buiten, maar vooral van binnenuit wil stralen, neem dan (vrijblijvend) contact met ons op.

Haarwerken dames

Wel 40 procent van de vrouwen krijgt te maken met haaruitval en haarverlies. Een haarwerk kan in zulke gevallen bijdragen aan het zelfvertrouwen. Het is dan ook belangrijk dat uw haarwerk past bij uw uiterlijk én innerlijk. Hier helpen wij u graag mee.

Pruiken echt haar

In het geval van volledig haarverlies kunt u bij ons terecht voor een pruik van echt haar. Deze pruiken van echt haar kunt u wassen, föhnen en stylen zoals u zelf zou doen. Zelfs verven is hierbij mogelijk. De pruiken zijn dan ook niet van eigen haar te onderscheiden. De verzorging blijft ook bij pruiken van echt haar cruciaal. Wanneer u de pruik van echt haar goed verzorgt, kunt u hier langer mee doen.

Pruik echt haar na chemo

Ons team bestaat uit gecertificeerde specialisten met veel ervaring. Regelmatig komen er bij ons mensen met haarverlies door chemotherapie. Sommige mensen vinden het prettig om een haarwerk te dragen tot hun eigen haar weer teruggroeit. Dit is zeker mogelijk, een haarwerk heeft namelijk geen invloed op uw eigen haargroei. 

Vergoeding haarwerk

Indien u gedeeltelijk, langdurig of geheel haarverlies ervaart door een medische behandeling of aandoening, kan uw haarwerk vergoed worden door uw zorgverzekering. Het declareren van uw vergoeding doen wij meteen voor u.

Geen wachttijd

Omdat wij begrijpen dat het zoeken naar een haarwerk een grote stap kan zijn, zorgen we ervoor dat u binnen 5 dagen bij ons langs kunt komen voor een intakegesprek. Zo kunt u eventueel al na enkele dagen een haarstuk dragen.

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Het is mogelijk dat uw vraag al is beantwoord bij de veelgestelde vragen hieronder. Indien u nog onbeantwoorde vragen heeft, plannen wij graag een afspraak met u in. Hiervoor reserveren wij een privékamer, zodat we alle tijd kunnen nemen om al uw vragen door te spreken en duidelijk te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Wat is een haarwerk?

Onder haarwerk vallen alle haarwerken die de hoofdhuid bedekken. Hierbij kunt u denken aan een haarstuk en een pruik. 

Wat is de prijs van een pruik?

De prijs van een pruik van echt haar is afhankelijk van uw wensen. Hiervoor kunnen we dus een indicatie geven tijdens een persoonlijk gesprek.

Wat is synthetisch en echt haar?

Synthetisch haar is gemaakt van kunstvezel. Deze haarsoort kan niet met hitte behandeld worden en er kan in verband met klitvorming niet mee geslapen worden. Met echt haar kunt u wel alles doen, van sporten tot verven.

Beschadigt een haarwerk mijn eigen haar?

Na een chemokuur kan er sprake zijn van tijdelijk haarverlies. Dit betekent dat de haargroei niet volledig stopt en uw eigen haar dus ook weer gaat groeien. In de tussentijd kunt u kiezen voor een haarwerk. Een haarwerk zit eigen haargroei niet in de weg en beschadigt uw eigen haar niet. 

Krijg ik vergoeding voor mijn pruik?

Als u voor een haarwerk kiest in verband met haarverlies, kunt u een vergoeding krijgen. Hierbij is het wel belangrijk dat het gaat om haarverlies door een medische behandeling of aandoening. Bij een basisverzekering wordt een haarwerk van maximaal 454 euro per jaar vergoed. Het declareren van de vergoeding doen wij voor u.

Wat is de wachttijd voor een afspraak?

Bij ons kan een afspraak binnen 5 werkdagen gerealiseerd worden. Om een afspraak in te plannen kunt u ons elke werkdag bellen tussen 8:30 en 17:00, mailen of u kunt het contactformulier op onze site invullen.

Wat zijn de soorten haarstukken?

Wij hebben pruiken en haarstukken van echt haar, synthetisch haar, gemixt haar en cyber haar. Op basis van uw wensen en levensstijl kiezen we samen met u het haarwerk dat het beste bij u past.

Hoe moet ik mijn haarwerk onderhouden?

Als u uw haarwerk bij ons heeft laten zetten, kunt u na 3 weken bij ons terugkomen voor een gratis controle. Daarnaast verkopen wij verschillende producten die u kunt gebruiken bij de verzorging van uw haarwerk. Ook informeren wij u uiteraard over het onderhoud wanneer u bij ons langskomt voor een haarwerk. De verzorging verschilt namelijk per haarsoort.

Wat kan ik allemaal doen met mijn haarwerk?

Met een haarwerk van echt haar kunt u sporten, slapen en u kunt het zelfs verven of met hitte behandelen. Met een haarwerk van synthetisch haar is dit niet mogelijk, maar dat betekent dus ook dat het minder onderhoud vergt wat betreft wassen en stylen. Een haarwerk van synthetisch haar blijft namelijk altijd in hetzelfde model als waarin het is gemaakt.

Wat is de levertijd voor een haarstuk of pruik van echt haar?

De levertijd verschilt per haarwerk. Een op maat gemaakt haarwerk van echt haar hebben we gemiddeld met 9 tot 10 weken binnen.

Voor wie zijn haarwerken?

Onze haarwerken zijn niet alleen voor vrouwen. Ook mannen en kinderen kunnen bij ons terecht voor een haarwerk of pruik van echt haar.

Hoe wordt mijn haarwerk bevestigd?

Een haarwerk kan bevestigd worden door middel van verschillende bevestigingstechnieken. De technieken die wij bieden zijn safetyclips, tape en microrings. Bij safetyclips en tape kunt u het haar zelf los- en vastmaken, bij microrings zit het aan vast aan uw eigen haar tot het na ongeveer 6 weken opnieuw bevestigd moet worden.

Hoelang gaat een haarwerk mee?

Hoelang een haarwerk meegaat, ligt aan het soort haar en haarwerk. Ook speelt het onderhoud hierin een rol. Zo kan een haarwerk gemaakt van echt haar tot een ruim jaar meegaan. Haarwerk gemaakt van synthetisch haar kan met goede verzorging tot een jaar meegaan.

Heb ik garantie op mijn pruik of haarwerk?

Ja, bij ons heeft u zes maanden garantie op confectiehaarwerken.