Uw haarwerk onderhouden? Lees de tips van Haarhuis Hammer uit Assen

Net als uw eigen haar, moet een haarwerk ook verzorgd worden. Onze haarspecialisten adviseren u hier graag in en delen indien gewenst tips en tricks met u. Zo zorgen we er samen voor dat het haar dat u draagt lang mooi blijft.

Onderhoud van haarwerken met kunstvezel (met losse bevestiging)

Een haarwerk van kunsthaar wast u gemiddeld één keer in de drie weken. Dat mag natuurlijk vaker als u meer transpireert, maar wij adviseren één keer per week. In verband met garantie adviseren we u ook uitsluitend de door ons geadviseerde producten te gebruiken.

 

Hoe wast u het haar met kunstvezel?
Los de shampoo op in een bakje of teiltje met lauwwarm water en laat het haarwerk daar even in liggen. Spoel het uit met lauw water. Herhaal dezelfde stappen voor een tweede keer indien gewenst. Los vervolgens de balsem op in lauwwarm water. Laat het haarwerk hier vijf minuten in liggen. Spoel het haarwerk niet uit.

 

Na het wassen dept u het haarwerk droog in een handdoek. Wrijven komt uw haarwerk niet ten goede. U moet uw haarwerk aan de lucht laten drogen. U kunt helaas geen hittebron gebruiken in verband met versmelting van de vezel. Föhnen is dus uit den boze. Is het haarwerk droog? Borstel het dan nog even los. U mag nooit een nat haarwerk kammen of borstelen.

 

Om ervoor te zorgen dat de vezel soepel blijft, kunt u conditioner gebruiken. Dit spuit u desgewenst dagelijks op het haarwerk. Met de protheseconditioner kunt u tevens het haarwerk modelleren. Spuit de protheseconditioner in droog haar en breng het haarwerk met uw vingers in model.

 

Als u het haarwerk drie weken gedragen heeft, kunt u gebruikmaken van een controlebehandeling. Deze behandeling is gratis. Maak hier wel even een afspraak voor. De controlebehandeling wordt alleen uitgevoerd in de salon en niet aan huis.

 

Bij Haarhuis Hammer heeft u zes maanden garantie op alle confectiehaarwerken.

 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Onderhoud van haarwerken van echt haar (met losse bevestiging)

Lang haar kunt u het beste in een vlecht wassen. Zo klit het minimaal. U volgt voor dit type haarwerk dezelfde stappen als bij het wassen van een haarstuk met kunstvezel (zie bovenstaand). Daarna zet u uw haarwerk op een prothesehoofd. Even aanspannen, sprüh-balsem erop sprayen en dan goed doorborstelen. Bij lang haar doet u dit van beneden naar boven. Hiermee voorkomt u dat de knopen loslaten. Vervolgens kunt u het haarwerk op uw eigen manier in model brengen.

 

Het mooiste is om het haarwerk aan de lucht te laten drogen, maar natuurlijk kunt u het ook föhnen mits de föhn niet te warm is. Dit kan het haar beschadigen.

 

We raden het u af om met uw haarwerk te gaan slapen. Het kán wel, maar daarmee verkort u de levensduur ervan.

 

Ook voor dit type haarwerk geldt: maak gebruik van onze controlebehandeling. Deze behandeling is gratis. Maak hier wel even een afspraak voor. De controlebehandeling wordt alleen uitgevoerd in de salon en niet aan huis.

Onderhoud van haarwerken van echt haar (met vaste bevestiging)

Dit type haarwerk wast u minimaal één keer per week. Gebruik ook hierbij – in verband met garantie – weer uitsluitend de producten die wij aanraden. U vindt deze producten in onze salon.

 

Zo wast u het haarwerk
Breng een kleine hoeveelheid shampoo aan op uw handen. Verdeel de shampoo al licht wrijvend over het haar. Niet stevig masseren! Laat het 3 minuten inwerken en spoel het uit. Masseer ook nu niet te stevig, dat kan namelijk klitten veroorzaken. Indien gewenst kunt u dit nog een keer herhalen.


Breng nu een kleine hoeveelheid balsem op uw handen aan en verdeel ook dit licht wrijvend over het haar. Laat de balsem 5 minuten inwerken en spoel het daarna lichtjes uit. Dep uw haar met een handdoek droog en laat het haar aan de lucht drogen of föhn het lauwwarm. Vanzelfsprekend kunt u het haar daarna zoals gewenst in model brengen.

Contact met Haarhuis Hammer