Haarwerk mannen

Heeft u last van haarverlies, inhammen of kaalheid? Dat kan veel onzekerheden met zich meebrengen. Waar haarwerken voor vrouwen tegenwoordig niet meer dan normaal zijn, weten niet alle mannen dat er ook voor hen een geschikt haarwerk is. Hierdoor kunt u er weer uitzien zoals u wenst.

Ervaart u symptomen van haarverlies? Dan kunt u bij Haarhuis Hammer terecht voor professioneel advies over haarwerken voor mannen. Ons team bestaat uit vijf professionals die klaarstaan om u binnen vijf dagen te ontvangen voor een vrijblijvend consult.

(Gedeeltelijke) kaalheid verbergen met een haarwerk voor mannen

Als u kaalheid ervaart, kunt u dit verbergen met een haarwerk speciaal gemaakt voor mannen. Er zijn namelijk veel mannen die bijvoorbeeld een terugtrekkende haarlijn of een kale kruin hebben. Met een haarwerk kunt u uw kale plekken verbergen en uw kapsel precies zo in model brengen als u zelf wilt.

Oorzaken haarverlies

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor haarverlies. In sommige gevallen is het erfelijk, maar (gedeeltelijke) kaalheid kan ook andere oorzaken hebben.

Medicijngebruik

Wanneer u medicijnen inneemt, kan het zijn dat deze haarverlies veroorzaken. Vaak begint dit niet direct, maar ongeveer 3 tot 6 maanden na het medicijngebruik. Bij chemotherapie treedt haarverlies echter al sneller op, dit kan al enkele dagen tot weken na het medicijngebruik zijn.

Wanneer u haarverlies ervaart door medicijngebruik, is het haarverlies niet permanent. Uw haar zal na het stoppen met het medicijngebruik weer gaan groeien. Bij langdurig medicijngebruik of bij chemotherapie, kan een haarwerk voor mannen fijn zijn. Zo kunt u uw uiterlijk behouden zoals u gewend bent, om een gevoel van normaliteit te ervaren tijdens een lastige periode van ziekte en behandelingen.

Stress

Gelukkig is haarverlies door stress ook tijdelijk. Toch kan dit wel erg vervelend zijn en voor extra stress zorgen door onzekerheid over uw kaalheid. In sommige gevallen duurt het haarverlies maar een paar weken of maanden, maar het kan ook zijn dat de stress lang aanhoudt en u daardoor ook langdurig haarverlies ervaart. Toch zal u in de meeste gevallen na een paar maanden merken dat uw haar weer begint te groeien.

Erfelijke kaalheid: alopecia androgenetica

Als er gesproken wordt van alopecia androgenetica, gaat het om erfelijk haarverlies. Door bepaalde genen heeft u kans dat u al op jonge leeftijd kaal wordt. Erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt door het mannelijk DHThormoon, dat de haarzakjes aantast en het groeiproces van de haren vertraagt. Of u kaalheid erft, heeft te maken met het X-chromosoom. Er is 50% kans dat dit chromosoom wordt doorgegeven van uw grootvader aan uw moeder. Wanneer dit zo is en uw opa kaal was, is de kans groot dat u die kaalheid erft.

Verschillende soorten haarwerken voor mannen

Wij bieden verschillende soorten haarwerken voor mannen aan. De bekendste soort voor mannen is natuurlijk de toupet of het haarstuk, maar ook zijn er pruiken voor mannen. Daarbij zijn er haarwerken van echt haar, maar ook van cyberhaar of kunsthaar. Ieder materiaal heeft andere onderhoudsvereisten. Zo kan een toupet van echt haar geverfd en met hitte behandeld worden, maar bij een haarwerk van nep haar kan dat niet. Weet u niet welke soort haarwerk het beste bij u past? Neem gerust contact met ons op voor advies.

Helaas hebben veel mensen nog een negatief vooroordeel over toupets. Dit komt doordat er vroeger vaak verkeerde haarstukken werden gekozen voor de man, met een verkeerde kleur of verkeerde textuur. Tegenwoordig ziet een toupet er erg realistisch uit en is deze niet van eigen haar te onderscheiden. Daarom kan een toupet een goede oplossing zijn voor mannen met haarverlies.

Kosten haarwerk mannen

De kosten van een haarwerk voor een man zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het soort haarwerk hierin een grote rol, net als het materiaal waar het haarwerk van is gemaakt. Zo is een toupet van echt haar vaak prijziger dan een haarwerk van synthetisch haar. Wel kan het zijn dat uw haarwerk (gedeeltelijk) vergoed wordt. U heeft hier recht op wanneer u kampt met een medische aandoening die resulteert in gedeeltelijk, geheel of langdurig haarverlies.

Onze haarwerken worden op maat gemaakt, zodat het er zo realistisch mogelijk uitziet en het comfortabel voor u is. Een haarwerk hoort u niet te voelen wanneer u deze op hebt. Haarhuis Hammer is een gecertificeerde en gecontracteerde haarwerkleverancier en wij declareren meteen uw vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Vrijblijvend consult

Bent u benieuwd naar onze haarwerken voor mannen? Neem gerust contact op met Haarhuis Hammer. Wij plannen vervolgens een vrijblijvend consult met u in, zodat u meer weet over onze haarwerken en wat deze voor u kunnen betekenen. U krijgt altijd persoonlijk contact met ons, wij houden de lijnen namelijk kort. Ook kunt u direct in contact komen met de eigenaar, zodat wij eventuele vragen of onduidelijkheden meteen voor u kunnen verhelderen.

Bij Haarhuis Hammer hanteren we geen wachttijd. Wij begrijpen namelijk hoe vervelend haarverlies kan zijn en wat voor een impact dit kan hebben op uw zelfbeeld en uw leven. U kunt ons op werkdagen bereiken tussen 8:30 en 17:30. Na het eerste contactmoment plannen we binnen vijf werkdagen een afspraak met u in. Zo heeft u, voor u het weet, weer het haar waar u zich goed bij voelt.